realisaties lokale economie

- Opstart denktank lokale economie met ondernemersontbijt: Deze legislatuur werd een denktank Lokale Economie opgestart, nadat de Meerhoutse handelsvereniging ophield te bestaan. Op deze manier kon schepen voor Lokale Economie, Nele Geudens, in contact komen met Meerhoutse handelaars en bedrijfsleiders om zo meer de noden, waarmee zij worden geconfronteerd, in kaart te brengen en gepaste acties te formuleren. Het ondernemersontbijt werd geïntroduceerd als leer- en netwerkmoment voor de Meerhoutse handelaars. Jaarlijks namen een 40-tal mensen deel aan dit gratis evenement dat zeer erg gesmaakt werd.

- Aanwerving van een ambtenaar lokale economie met duidelijke aandachtspunten naar lokale handel en marktkramers toe.

- Stopzetting van verdere groei van baanwinkels via het richtlijnenhandboek.

- Ruimte voor initiatieven van handelaars, zoals vb modeshow op locaties die de verkeersstroom niet hinderen

- Het centrum van Meerhout wordt op de benedenverdieping voorbehouden voor handel en horeca.

- Marktcommissie: Samen met de leden van de marktcommissie (verkozen marktkramers) wordt er actief nagedacht om de gezellige donderdagse markt van Meerhout levendig te houden. Acties, zoals bezoek van de paashaas, lentetombola, ... werden ingevoerd om meer volk naar de markt te krijgen.

- Behoud van gratis parkings: cd Meerhout hecht belang aan gratis parkeren op haar hele grondgebied. Hiermee geeft ze kansen aan lokale horeca en handelszaken.

- Ondersteuning middenstand Meerhout en bijhorende cadeaubons en Meerhout bruist: Middenstand Meerhout was een waardevolle partner in de dialoog met schepen Nele Geudens. Tijdens de samenwerkingsperiode werden de Meerhoutse cadeaubons verder uitgewerkt en werd Meerhout Bruist opgericht. Meerhout Bruist was een gratis festival met optredens van lokale zangers ten voordele van kinderarmoede in Meerhout. Een prachtig samenwerkingsverband!